Detox sundhedsdebatten

9. marts 2018

Måltidspartnerskabets formandsskab har skrevet en kronik om hvorfor det er vigtigt med kritisk tænkning. Udfordringen er, at myter, advarsler og lovprisninger om fødevarer florerer i stor stil, og det gør det svært at finde ud af, hvad man skal tro.

Den 25. februar kunne man i Jyllands Posten læse Måltidspartnerskabets formandsskab kronik om kritisk tænkning.

Der er en tendens til, at fortællingerne og dialogen på sociale medier, blogs og lignende om sundhed og mad er følelsesbetonede og baserede på anekdoter eller personlige erfaringer. Myter, advarsler og lovprisninger om fødevarer florerer derfor i stor stil. De talrige – ofte skiftende og modsatrettede informationer – gør det svært for mange at finde ud af, hvad de skal tro.

Det er langt hen ad vejen op til den enkelte borger at sortere skidt fra kanel og være kritisk. Når følelser og de gode historier tager over, fjernes fokus tit fra evidensen. Den store strøm af mere eller mindre uvidenskabelig information om mad og sundhed kan i bedste fald gøre, at vi bliver forvirrede. For hvad og hvem skal vi dog tro på i denne måned?

Læs hele kronikken her.

Der er lukket for nye kommentarer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet