Fælles scene på Folkemødet 2020

Fælles scene på Folkemødet 2020

Rådet for sund mad vil sammen med sine medlemsorganisationer skabe en fælles scene på Folkemødet 2020. Det er ambitionen, at scenen bliver centrum for debatter om mad, måltider og sundhed på Folkemødet.

Se projektet
Ret portion

Ret portion

Med Ret Portion sætter vi fokus på den mængde, vi spiser og drikker. At spise og drikke (lidt) mindre er et enkelt budskab og muligt at efterleve uanset alder, livsfase, socialgruppe eller kostmønster. Ret portion er en forebyggelsesindsats mod overvægt, som har til formål at øge tilgængeligheden af og efterspørgslen efter lidt mindre portioner og pakkestørrelser.

Se projektet
Maddag 2019 Afsluttet projekt

Maddag 2019 – Sammen om maden

Endnu en gang går daginstitutioner landet over sammen om at hylde det fælles måltid. Denne gang med fokus på kartofler. I 2019 afholdes Maddag den 12. september.

Se projektet
Netværk for kritisk tænkning

Netværk for kritisk tænkning

En række partnere i Rådet for sund mad indgår i et netværk om kritisk tænkning. Fokusset på kritisk tænkning er opstået i kølvandet på den stigende skepsis og forvirring hos danskerne om mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier.

Se projektet
Sundhedsmotivation gennem influencers

Sundhedsmotivation gennem influencers

Hvordan når man de grupper af befolkningen som ikke er interesserede eller motiverede, når det kommer til sundhed? Én måde kan være at bruge utraditionelle kommunikationsformer og samarbejde med influencers.

Se projektet
Anprisninger af grøntsager Afsluttet projekt

Anprisninger af grøntsager

Danskerne vil gerne vide mere om sundhed, ernæring og ansvarlighed. Men hvad og hvordan må man egentlig anprise? Projektet Anprisninger af grøntsager vil kortlægge hvad og hvordan, man må anprise på emballage og i kommunikation omkring grøntsager.

Se projektet
Sunde fødevarer til mennesker med diabetes

Sunde fødevarer til mennesker med diabetes

For mange patienter med diabetes er det en udfordring at gennemskue, hvilke fødevarer der er bedst at putte i indkøbskurven og tage med hjem på spisebordet. Et nyt projekt skal gøre det nemmere at træffe sunde valg i indkøbssituationen, hvis man har diabetes.

Se projektet
Kritisk Tænkning Afsluttet projekt

Kritisk Tænkning

Kritisk Tænkning er opstået i kølvandet på den stigende skepsis og forvirring hos danskerne om mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier. En række partnere i Måltidspartnerskabet har et ønske om at navigere i debatten, og stå sammen om at skabe modvægt til de mange myter og misforståelser, der florerer.

Se projektet
Tværkulturel Innovation 2018 Afsluttet projekt

Tværkulturel Innovation 2018

I Tværkulturel Innovation samarbejder Måltidspartnerskabet med kandidatstuderende fra Tværkulturelle Studier om at udvikle nye initiativer i arbejdet for at gøre det nemt at spise sundere.

Se projektet
Maddag 2018 Afsluttet projekt

Maddag 2018

Maddag 2018 hylder igen det fælles måltid. Daginstitutioner landet over opfordres til at deltage i begivenheden og være med til at styrke børnenes maddannelse.

Se projektet
Godhavn 360 grader Afsluttet projekt

Godhavn 360 grader

Døgninstitutionen Godhavn ønsker at gennemføre en 360° gennemgang af institutionens mad og måltider sammen med Måltidspartnerskabet og Meyers Madhus. Målet er at sikre fortsat høj kvalitet i institutionens kosttilbud, høj professionalisme i eget køkken og god trivsel for Godhavns beboere og ansatte.

Se projektet
Specialestuderende | markedsanalyse af forbrug af danske grøntsager Afsluttet projekt

Specialestuderende | markedsanalyse af forbrug af danske grøntsager

Specialestuderende fra Integrated Food Studies, Aalborg Universitet undersøger de problematikker supermarkederne står over for i hverdagen i forbindelse med salget af grøntsager.

Se projektet
Supplement til De officielle kostråd til borgere 65 Afsluttet projekt

Supplement til De officielle kostråd til borgere 65+

Fødevarestyrelsen har udgivet supplerende kostråd til borgere 65+, som skal være med til at sikre, at vi bevarer et godt helbred så længe som muligt. I dette projekt udvikles klar og målrettet kommunikation så kostrådene, når ud til målgruppen.

Se projektet
Appetit på Måltidet Afsluttet projekt

Appetit på Måltidet

Appetit på Måltidet er et 2-årigt projekt om udvikling af et nyt inspirationsmateriale til landets kommuner om rehabiliterende indsatser i forhold til hjemmeboende ældres mad og måltider.

Se projektet
Tværkulturel Innovation 2017 Afsluttet projekt

Tværkulturel Innovation 2017 – portionsstørrelser

Tværkulturel Innovation er et tilbagevendende samarbejde mellem uddannelsen Tværkulturelle Studier og Måltidspartnerskabet. I år stiller Nestle med en case, hvor de studerende skal arbejde med portionsstørrelser.

Se projektet
Sammen om maden Afsluttet projekt

Sammen om maden – Maddag 2017

Maddag 2017 hylder igen det fælles måltid. Daginstitutioner landet over opfordres til at deltage i begivenheden og være med til give børnene maddannelse.

Se projektet
Nordisk seminar om ældres sundhed Afsluttet projekt

Nordisk seminar om ældres sundhed

Med seminaret, A Nordic Prevention Seminar on Elderly Nutrition, skal viden og erfaringer om ældres sundhed i nordiske lande samles og diskuteres. Der fokuseres særligt på, hvordan 65+ borgere kan holde sig sunde gennem måltider og ernæring.

Se projektet
Madleg og madpakker i Sønderborg Afsluttet projekt

Madleg og madpakker i Sønderborg

Pilotprojektet Madleg – madpakker, mad- og måltidspolitik skal give indsigt i, hvordan madpakker kan bruges til at skabe madmod og madglæde hos børnehavebørn.

Se projektet
Markedsanalyse af forbrug af danske grøntsager Afsluttet projekt

Markedsanalyse af forbrug af danske grøntsager

Hvordan er forbrugernes brug af og holdning til frugt og grønt? Det skal kortlægges med en markedsundersøgelse, hvor målet er at få indsigt i, hvad der skal til for at forøge salget af grøntsager og frugt i supermarkederne.

Se projektet
Maddannelse i køkkenet i Vejle Afsluttet projekt

Maddannelse i køkkenet i Vejle

Nyt pilotprojekt skal være med til at udvikle et nyt kursus for daginstitutionernes køkkenfaglige personale og derigennem skabe bedre forudsætninger for at børn udvikler madmod og madglæde.

Se projektet
Mad Afsluttet projekt

Mad & Leg

Temamøderne vil bidrage bred til eksponering af inspirationshæftet Madleg, forståelsen for de officielle ernæringsanbefalinger og potentielt videre formidling af, hvordan dagtilbuddene i praksis kan arbejde med børnenes maddannelse og spisning.

Se projektet
Flere sunde måltider Afsluttet projekt

Flere sunde måltider

Måltidspartnerskabet har de seneste år igangsat og gennemført 3 succesfulde interventionsprojekter på landets erhvervsskoler bl.a. med omstilling af over 60 kantiner, der er blevet nøglehulscertificeret. Med projektet Flere sunde måltider tilbydes de certificerede kantiner hjælp til at øge deres udbud af sunde måltider, få ny inspiration og efteruddannelse af medarbejdere.

Se projektet
Tværkulturel Innovation 2016 Afsluttet projekt

Tværkulturel Innovation 2016

Københavns Universiet – ToRS udbyder for fjerde gang kurset Kulturel Innovation i samarbejde med Måltidspartnerskabet. Kursets studerende udvikler i 2016 konkrete løsningsforslag til, hvordan unges mad og måltidskompetencer kan øges og omsættes til hverdagspraksis

Se projektet
Nudging til mere grønt i Rema1000 Afsluttet projekt

Nudging til mere grønt i Rema1000

En række partnere i Måltidspartnerskabet viste i 2015, at nudging kan fremme salget af frugt og grønt med over 20 procent i dagligvarehandlen. Nu gentages forsøget i stor skale hos Rema1000

Se projektet
Maddag 2016 Afsluttet projekt

Maddag 2016

Maddag 2016 findes sted den 14. september i 400 af landets daginstitutioner. Maddag er en årlig event der arrangeres af FOA og Kost & Ernæringsforbundet i regi af Måltidspartnerskabet. Omdrejningspunktet er det velsmagende og sunde måltid, hvor børn vil blive introduceret til maddannelse på en sjov, aktiv og interessant måde.

Se projektet
Madklub på kollegiet Afsluttet projekt

Madklub på kollegiet

Hotel- og Restaurantskolen, fire kollegier og REMA-butikker i Storkøbenhavn og Aalborg Universitet samarbejder om at uddanne ”madlavningsambassadører” og gennemføre fællesspisninger på kollegier. Formålet er at øge de unges måltidskompetencer og styrke fællesskab.

Se projektet
Kitch Afsluttet projekt

Kitch’n’Cool

Børnehjælpsdagen og en række andre organisationer samarbejder i regi af Måltidspartnerskabet om at skabe et unikt tilbud for anbragte unge. Det skal øge de unges praktiske viden om sunde måltider og madlavning gennem hands on erfaringer fra køkkenworkshops.

Se projektet
Sundere erhvervsskoler Afsluttet projekt

Sundere erhvervsskoler

Projektet har med stor succes bragt fokus på sundhed ind på erhvervsskolerne, bl.a. ved at nøglehulscertificere skolernes kantiner. Nu følges succesen op med projektet Sundere erhvervsskoler, hvor fokus ligger på kurser til køkkenpersonale og vejledningsforløb for skolernes elever.

Se projektet
Maddag 2015 Afsluttet projekt

Maddag 2015

Maddag er en landsdækkende event, der arrangeres af FOA og Kost- og Ernæringsforbundet i regi af Måltidspartnerskabet. Maddag sætter fokus på det velsmagende og sunde måltid i daginstitutioner og opfordrer til at tilberede en frokost, så børn i daginstitutioner den 9. september 2015 får serveret et identisk fælles måltid.

Se projektet
Måltidsfællesskaber Afsluttet projekt

Måltidsfællesskaber

Hvorfor spiser vi sammen? Hvordan organiseres måltider i en social situation? Hvilke egenskaber har et måltid som social praksis? Hvordan kan måltider skabe fællesskaber? Og hvad betyder måltidsfællesskaber for menneskers madpraksis og madvaner?

Se projektet
Måltidstænketanken Afsluttet projekt

Måltidstænketanken

Måltidspartnerskabet deltager i Fødevareministerens Måltidstænketank og vil sammen med en række eksperter, meningsdannere og interessenter formulere måltidsråd, der skal styrke madkulturen i Danmark.

Se projektet
Sundere kantiner Afsluttet projekt

Sundere kantiner

Sundere Kantiner er et nyt projekt fra Måltidspartnerskabet, der vil gøre det nemt for elever på landets erhvervsskoler at spise sundt i deres kantiner. I samarbejde med Aalborg Universitet udvikles et nudgingtiltag, der skal gøre de sunde måltider endnu mere tilgængelige.

Se projektet
Nordiske mænds sundhed Afsluttet projekt

Nordiske mænds sundhed

Måltidspartnerskabet arrangerer i samarbejde med Nordisk Ministerråds Arbejdsgruppe for Ernæring, Mad og Toksikologi en workshop om nordiske mænds måltidsvaner og sundhed i juni 2015.

Se projektet
Et kærligt grønt skub Afsluttet projekt

Et kærligt grønt skub

I projektet ”Et kærligt grønt skub” afprøver Måltidspartnerskabet , hvordan dagligvarehandlen kan nudge forbrugere til at vælge mere frugt og grønt når de køber ind i dagligvarehandlen med forventning om, at der vil blive spist flere grøntsager med en generel forbedring af folkesunden som følge.

Se projektet
Kommunikation af kostråd som måltider Afsluttet projekt

Kommunikation af kostråd som måltider

Projektet “Kommunikation af kostråd som måltider” skal bidrage til at omsætte de evidens-baserede retningslinjer for en sund kost til rigtig mad og måltider, som giver flere danskere lyst til at spise sundere samtidigt med, at det skal være nemmere.

Se projektet
Sundhedsanprisninger som forbrugerinformation Afsluttet projekt

Sundhedsanprisninger som forbrugerinformation

Projektet om sundhedsanprisninger som forbrugerinformation tager udgangspunkt i en række cases, hvor sundhedsanprisninger der kan støtte op om evidensgrundlaget for de nye kostråd afprøves i praksis. Projektets resultater er viden om, hvorvidt og i givet fald hvordan sundhedsanprisninger på udvalgte basisprodukter kan bidrage til, at danskerne får nemt ved og lyst til at spise sundere.

Se projektet
Mad- og måltider i daginstitutioner Afsluttet projekt

Mad- og måltider i daginstitutioner

Målet er via en professionalisering af personalet i daginstitutionerne at fremme børns madmod og madglæde for derved at bidrage positivt til udviklingen af børnenes mad og måltidsvaner.

Se projektet
Sundhed på erhvervsskoler Afsluttet projekt

Sundhed på erhvervsskoler

Elever på erhvervsskoler er unge voksne, der er tæt på at flytte hjemmefra og dermed have det fulde ansvar for deres liv. Nøglehulcertificering af kantiner på erhvervsskoler vil øge tilgængeligheden af sund mad for skolernes elever, og bidrager dermed til at gøre det nemt at spise sundere og kan give eleverne lyst til at tage sundere måltidsvaner med ind i voksenlivet.

Se projektet
Fiberpølse som business case Afsluttet projekt

Fiberpølse som business case

Ved at tilbyde en sundere variant af et fastfoodprodukt – i denne case pølser – er målet at stimulere det sundere valg hos en bred gruppe af forbrugere, også dem, der ikke altid tænker sundhed først.

Se projektet
Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse Afsluttet projekt

Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse

Hvor indtages dagens måltider og til hvilke måltider indtages mindre sunde fødevarer? Denne undersøgelse giver en indsigt i kortuddannede danske voksnes måltidskultur.

Se projektet
Maddannelse på SFO´ers pædagogiske dagsordener Afsluttet projekt

Maddannelse på SFO´ers pædagogiske dagsordener

Hvordan kan SFO og klubber sætte mellemmåltider på dagsordnen, så børnene får sundere og velsmagende mellemmåltider? Nyt projekt skal inspirere til at tænke mad og måltider sammen med det generelle pædagogiske dannelsesarbejde, så det i højre grad giver mening for det pædagogiske personale i SFO at arbejde med mad og måltider.

Se projektet
Sociale forskelle i børn og voksnes kostvaner Afsluttet projekt

Sociale forskelle i børn og voksnes kostvaner

Tidligere analyser af danske data viser, at grupper med kort uddannelse i mindre udstrækning spiser efter de officielle kostanbefalinger, og har højere risiko for overvægt. Dette initiativ undersøger, hvorvidt der stadig eksisterer denne ulighed i kostvaner.

Se projektet
Tværkulturel Innovation Afsluttet projekt

Tværkulturel Innovation

Måltidspartnerskabet og Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universiet vil udvikle en række samarbejder på måltids- og kulturområdet. Samarbejdet bidrager til Måltidspartnerskabets vidensgrundlag, og indgår i prioritering og udvikling af nye initiativer i arbejdet for at gøre det nemt at spise sundere.

Se projektet
Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner Afsluttet projekt

Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner

Hvor sundt spiser danskerne, og hvor sundt tror vi selv vi spiser? Disse spørgsmål besvares i undersøgelsen, og der søges en forklaring på forskelle i opfattele af egne vaner og hvad vi faktisk spiser.

Se projektet
Børn og unges måltidsvaner i Danmark Afsluttet projekt

Børn og unges måltidsvaner i Danmark

Hvad spiser danske børn og unge, hvor og hvornår indtages måltiderne? Undersøgelsen af Børn og unges måltidsvaner i Danmark giver et detaljeret indblik i børn og unges måltidskultur.

Se projektet
Sundere indkøbsmuligheder Afsluttet projekt

Sundere indkøbsmuligheder

Der har i adskillige år været arbejdet med, hvordan forbrugeren kan påvirkes og hjælpes til at træffe et sundere valg i indkøbssituationen. Måltidspartnerskabets projekt “Sundere indkøbsmuligheder i dagligvarehandlen” skal kortlægge muligheder og barrierer for, hvordan detailhandlen kommer videre i deres arbejde med god kundeservice og initiativer for sundere måltider.

Se projektet
Nøglehuller på mellemmåltider Afsluttet projekt

Nøglehuller på mellemmåltider

For at kunne bruge Nøglehulsmærket på de ikke-færdigpakkede fødevarer kræves en ændring i bekendtgørelsen om anvendelsen af Nøglehulsmærket. Formålet med projektet Nøglehuller på mellemmåltider er at afdække, hvilken type af præfabrikerede ikke-færdigpakkede fødevarer, der kan omfattes af en kommende udvidelse af ordningen samt den praktiske håndtering heraf.

Se projektet
Nudging i detailbutikker og spisesteder Afsluttet projekt

Nudging i detailbutikker og spisesteder

Projektet Nudging i detailbutikker og spisesteder skal give et overblik, hvad angår viden om nudging til fremme af sunde måltider, og viden om nyligt igangsatte initiativer indenfor nudging i Danmark. På den baggrund udvikles et eller flere projekter om nudging og sundere måltider.

Se projektet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet