Projekt

Sunde fødevarer til mennesker med diabetes

For mange diabetespatienter er det en udfordring at gennemskue, hvilke fødevarer der er bedst at putte i indkøbskurven og tage med hjem på spisebordet. Et nyt projekt skal gøre det nemmere for personer med diabetes at træffe sunde valg, når det kommer til mad og måltider.

Det skal være let for danskere med diabetes at træffe sunde valg, når de lægger fødevarer i indkøbskurven. Det kan være en udfordring at vælge rigtigt, når man som diabetespatient vil planlægge sammensætningen af sin mad. Derfor skal mulighederne for at støtte det sunde valg af fødevarer for mennesker med diabetes udfoldes nærmere. Initiativet skal bl.a. fokusere på at øge viden og information om sunde valg af fødevarer – eksempelvis ved at bruge de mærkninger af fødevarer og de fødevarepartnerskaber der findes i dag.

Fakta

Tidsplan

April, 2018 - marts, 2019

Partnere

Sundhedsstyrelsen

Fødevarestyrelsen

Landbrug & Fødevarer

I samarbejde med

Diabetesforeningen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet