Projekt

Ret portion

Med Ret Portion går medlemmer af Måltidspartnerskabet sammen om at informere befolkningen om at spise og drikke de rette mængder. Projektet skal gøre det nemt for forbrugere at få en sund og balanceret kost.

Portionsstørrelser er øget signifikant over de sidste 50 år og videnskabelige studier viser en klar sammenhæng mellem for store portioner og øget energiindtag, som kan føre til udvikling af overvægt og fedme. ’Ret portion’ arbejder for at den enkelte og familier kommer til at spise og drikke de rette mængder med den rette frekvens og sammensætning for at sikre en sund og balanceret kost.

Målet med projektet er, at det bliver let for den enkelte at bevare sin normalvægt. De deltagende partnere ønsker at udvikle et initiativ med et fælles enkelt budskab fra industri, myndigheder, ernæringseksperter og andre, der kan igangsætte og inspirere til en forandring hos danskerne, så det bliver en fælles sag.

Samarbejdet indledes blandt 15 organisationer i Måltidspartnerskabet ved at afholde et symposium i foråret 2018, hvor 13 inviterede professorer, direktører og andre meningsdannere giver deres bud på, hvorfor det er vigtigt, at vi bevarer normalvægten, og hvad Måltidspartnerskabet efter deres mening bør fokusere på for sammen at kunne skabe en forandring i befolkningen.

Fakta

Tidsplan

Maj, 2017 - juni, 2018

Partnere

Nestlé
Arla Foods
Coop
De Samvirkende Købmænd
DI Fødevarer
Foreningen af Kliniske Diætister
Fødevarestyrelsen
Hjerteforeningen
Komiteen for Sundhedsoplysning
Kost- og Ernæringsforbundet
Landbrug & Fødevarer
Professionshøjskolen Metropol
Aalborg Universitet
Aarhus Universitet, MAPP Centre

Financiering

Projektet er under udvikling

Kontakt

Jette Krarup (Nestlé)
e-mail: jette.krarup@dk.nestle.com, telefon: 23 21 23 34

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet