Projekt

Officielle kostråd for borgere 65+

Fødevarestyrelsen har udgivet supplerende kostråd til borgere 65+, som skal være med til at sikre, at vi bevarer et godt helbred så længe som muligt. Et nyt projekt skal sørge for, at kostrådene når ud til målgruppen.

Supplerende kostråd

2016 opdaterede Fødevarestyrelsen de officielle kostråd med supplerende kostråd for borgere 65+. I regi af Måltidspartnerskabet oprettes nu et projekt, der skal arbejde på at udvikle klar og målrettet kommunikation om de supplerende kostråd målrettet borgere 65+. I projektet går relevante parter sammen for at udvikle den bedste og mest effektfulde kommunikation, så kostrådene når ud til målgruppen. Samtidig udvikles materialet om de supplerende kostråd, så relevante aktører kan finde den nødvendige viden og bruge det i deres arbejde.

Formålet med projektet er at sikre, at de kostråd, som Fødevarestyrelsen har udarbejdet til borgere 65+, når bredt ud til målgruppen. For mange i denne aldersgruppe sker der er et fald i aktivitetsniveauet med alderen, og dermed også i energibehovet og for nogen i appetitten. Ved at spise sundt og varieret i kombination med en fysisk aktiv hverdag har gruppen en større mulighed for at bevare muskelstyrke og stærke knogler.

Fakta

Tidsplan

Februar, 2018 - december, 2018

Partnere

Fødevarestyrelsen (projektejer)

Landbrug og Fødevarer

Kost & Ernæringsforbundet

Hjerteforeningen

m.fl.

Kontakt

Lene Breum Larsen, Fødevarestyrelsen

lbl@fvst.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet