Projekt

Maddag 2015

Maddag er en landsdækkende event, der arrangeres af FOA og Kost- og Ernæringsforbundet i regi af Måltidspartnerskabet. Maddag sætter fokus på det velsmagende og sunde måltid i daginstitutioner og opfordrer til at tilberede en frokost, så børn i daginstitutioner den 9. september 2015 får serveret et identisk fælles måltid.

Foto: Jørgen True Afsluttet projekt

Gode måltidsvaner og sundhedsadfærd grundlægges i barndommen, og har indflydelse på livsstilsvaner gennem hele livet. Børn får dækket 45-70 % af deres daglige energibehov i daginstitutionen, så det er essentielt at maden er af høj kulinarisk- og ernæringsmæssig kvalitet og at rammerne for børnenes spisning er gode. Daginstitutioner med madordning rummer et stort potentiale for at mindske ulighed i sundhed ved at tilbyde fælles måltider, der er i overensstemmelse med de officielle kostråd, i sammenligning med madpakker, der er individuelle og differentierer børns madindtag.

Formålet med maddagen d. 9. september 2015 er at sætte fokus på de velsmagende, sunde, fælles måltider, der hver dag serveres i daginstitutioner. Der opfordres til, at det er et identisk frokostmåltid, der serveres i alle de institutioner, som deltager i maddagen. Fokus er på det fælles måltid, som påvirker den sociale interaktion imellem børn og voksne, og som understøtter madmodet og evnen til at træffe sundere valg i fremtiden.

FOA og Kost & Ernæringsforbundet præsenterer Maddag 2015 for de køkkenfaglige medarbejdere med et skriftligt materiale, så de kan tage initiativ til at gennemføre maddagen på institutionsniveau. Hver institution kan gøre så meget ud af maddagen, som der er stemning for. Det oplysende materiale vil rumme en masse ideer og en opskrift på et velsmagende, sundt hverdagsmåltid.

Materialet vil også indeholde et pressekit, som gør det muligt for institutionen nemt at kontakte den lokale presse for omtale af eventen.

Fakta

Tidsplan

Maj, 2015 - oktober, 2015

Partnere

Kost & Ernæringsforbundet
FOA – Fag og Arbejde

Financiering

Projektets samlede budet er 78.000 DKK

Kontakt

Karina K. Andersen, Kost & Ernæringsforbundet,
Telefon 31 63 66 10, e-mail kka@kost.dk

Erik Kristensen, FOA – Fag og Arbejde,
Telefon 46 97 25 20, e-mail erkr@foa.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet