Projekt

Kitch’n’Cool

Børnehjælpsdagen og en række andre organisationer samarbejder i regi af Måltidspartnerskabet om at skabe et unikt tilbud for anbragte unge. Det skal øge de unges praktiske viden om sunde måltider og madlavning gennem hands on erfaringer fra køkkenworkshops.

Afsluttet projekt

Ulighed i sundhed er den overordnede problematik og baggrund for at igangsætte et projekt for anbragte unge om praktisk madlavning og sunde måltider.

Kitch’n’Cool projektet ønsker at give anbragte unge bedre muligheder for at spise sunde og velsmagende måltider, når de på et tidspunkt skal stå på egne ben, både i forhold til indkøb og for deres madlavning. Projektet tilbyder et forløb, der gennem madlavning og aktiviteter skal øge de unges viden om sunde måltider og færdigheder i forhold til madlavning i praksis. Projeket vil bl.a. gennem øget råvarekendskab og madmod give de unge en større lyst til at praktisere sunde måltidsvaner i eget liv og opnå øget trivsel.

Konceptbeskrivelse
De unge mødes 5 gange fordelt over 2-3 måneder i skolekøkkener i deres lokalområder. Hvert arrangement indledes med præsentation at et sundt mellemmåltid som de unge laver hver især. Mellemmåltidet spises i fællesskab og der snakkes om smag, varianter mm. Herefter præsenteres 2 forskellige opskrifter og en eller flere nye grøntsager, som skal inddrages i dagens madlavning. Det store måltid laves i grupper bestående af 2-3 unge, med vejledning fra underviserne. Som afslutning skal hver gruppe anrette og præsentere deres ret for resten af holdet, hvorefter der spises i fællesskab.

Forløbet afsluttes med et større event, hvor de unge skal lave mad til en anden målgruppe – f.eks. en kendt person, nogle udsatte i nærområdet eller en anden gruppe af Kitch’n’Cool deltagere. Herefter kan de unge forsat mødes fast, f.eks. 1 gang om måneden, med hjælp fra frivillige undervisere.

Alle forløb har en række  indholdspunkter bl.a. om brug af udvalgte råvarer, forskellige tilberedningsmetoder, ligesom opskrifterne skal følge de 10 kostråd. Projektet er koncentreret omkring 4 forskellige emner: fastfood på den sunde måde, bagning af groft gærbrød, sanse-køkken samt økonomi og indkøb.  

Målet er at igangsætte 2 pilotprojekter i løbet af 2015 og yderligere 5 Kitch’n’Cool forløb rundt i flere landsdele i 2016.

Fakta

- august, 2016

Partnere

Børnehjælpsdagen
Landbrug & Fødevarer
AgroTech
Fødevarestyrelsen
Foreningen af Kliniske Diætister

Financiering

Projektet er under udvikling

Kontakt

Anne Henriksen, projektleder på Sundt Hjem, Børnehjælpsdagen,
post@bhd.dk, telefon 35 30 93 00

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet