Projekt

Kritisk Tænkning

Kritisk Tænkning er opstået i kølvandet på den stigende skepsis og forvirring hos danskerne om mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier. En række partnere i Måltidspartnerskabet har et ønske om at navigere i debatten, og stå sammen om at skabe modvægt til de mange myter og misforståelser, der florerer.

Kritisk Tænkning

Med Kritisk tænkning ønsker Måltidspartnerskabet at have mere fokus på den stigende skepsis og forvirring i forhold til mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier. På disse platforme udveksles der holdninger, personlige historier og postulater, der leder til forvirring og misforståelser om mad og sundhed. Misforståelser rangerer fra de uskyldige til de potentielt skadelige. Alene den massive stigning i budskaber og information er nok til at forårsage forvirring.

I projekt Kritisk Tænkning vil en en række partnere i Måltidspartnerskabet gå sammen om at skabe en modvægt til de mange modsatrettede budskaber. Det gør vi bl.a. ved at punktere nogle af de mest udbredte madmyter.

Projektet skal være med til at skabe en troværdig stemme i debatten hen i mod mere evidensbaseret debat i medierne. Projektgruppen arbejder for at befolkningen har øget tillid til De officielle Kostråd og oplever at det er relevant at leve efter dem. Projektet skal desuden hjælpe med, at kost- og ernæringsprofessionelle føler sig rustet til at møde myter og fordomme om mad og sundhed i deres arbejde.

Fakta

Tidsplan

Februar, 2018 - december, 2019

Partnere

Fødevarestyrelsen (projektleder)

Arla

COOP

DI Fødevarer

Foreningen af Kliniske Diætister

Hjerteforeningen

Kost og Ernæringsforbundet

Landbrug og Fødevarer

VIA University College

 

I samarbejde med

Aalborg Universitet

Kontakt

Trine Grønlund og Cecilia Maria Egholm Mandrup, Fødevarestyrelsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet