Projekt

Kritisk tænkning netværket

En række partnere i Rådet for sund mad indgår i et netværk om Kritisk tænkning. Fokusset på kritisk tænkning er opstået i kølvandet på den stigende skepsis og forvirring hos danskerne om mad og sundhed på sociale, digitale og i trykte medier.

Kritisk Tænkning

I 2018 gik en række af Måltidspartnerskabets partnere sammen om at skabe modvægt til de mange modsatrettede budskaber der findes ift. mad og sundhed. Samarbejdet resulterede bl.a. i en række temamøder for ernæringsprofessionelle og et materiale om mytepunktering til brug på sociale medier. Ikke mindst har partnerne også haft mulighed for at erfaringsudveksle og diskutere udfordringer ift. kritisk tænkning.

Fortsætter som netværk

I 2019 har projektgruppen besluttet at fortsætte arbejdet om kritisk tænkning i regi af Rådet for sund mad i et nyoprettet netværk. Her vil medlemmerne mødes ca. 4 gange årligt til netværksmøder med temaer relateret til kritisk tænkning på mad- og sundhedsområdet. Formålet med netværket er, at deltagerne bedre kan navigere i debatten om mad og sundhed på de sociale medier. I netværket kan medlemmerne stå sammen om at skabe modvægt til de mange myter og misforståelser, der florerer.

Med Kritisk tænkning har Rådet for sund mad fokus på den stigende skepsis og forvirring i forhold til mad og sundhed. På disse platforme udveksles der holdninger, personlige historier og postulater, der leder til forvirring og misforståelser om mad og sundhed. Misforståelser rangerer fra de uskyldige til de potentielt skadelige. Alene den massive stigning i budskaber og information er nok til at forårsage forvirring. Ved at stå sammen og lære af hinandens erfaringer ruster netværket de deltagende organisationer til bedre at kunne navigere i mad- og sundhedsdebatterne.

Andre af Rådets medlemmer er velkomne til at deltage, ligesom vi gerne vil have dialog med øvrige aktører. For deltagelse skriv til claus.egeris@maaltidspartnerskabet.dk.

Fakta

Tidsplan

Marts, 2019 - december, 2019

Partnere

Fødevarestyrelsen

Arla

COOP

DI Fødevarer

Fagligt selskab for Kliniske Diætister

Hjerteforeningen

Kost og Ernæringsforbundet

Landbrug og Fødevarer

VIA University College

 

I samarbejde med

Aalborg Universitet

Kontakt

Trine Grønlund og Cecilia Maria Egholm Mandrup, Fødevarestyrelsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet