Sundere madvaner på kollegier

9. oktober 2017

I projekt Madklub på kollegiet arbejder Rema1000 sammen med undervisere og forskere om sundere madvaner på kollegier. 15 kollegiekøkkener har allerede været i gang.

Med projektet Madklub på Kollegiet har REMA 1000 for alvor meldt sig som aktive partnere i arbejdet med at sikre unge sundere madvaner – og samtidig fremme de unges madlavningslyst og glæde ved måltidsfælleskaber.

REMA 1000s engagement i partnerskabsprojektet ligger i forlængelse af arbejdet med at minimere danskernes madspil og med at opmuntre unge til at vælge de sunde og økologiske fødevare; ”så hvis vi på nogen måde kan gøre det mere oplagt for de unge til at træffe det sunde valg i butikken og inspirere og vejlede dem i deres madlavning, så gør vi det meget gerne”, siger Anders René Jensen, der er indkøbs- og marketingsdirektør i REMA 1000. Han har store forventninger til at modellen med uddannelsen af madambassadører, der hvor de unge bor, vil kunne udrulles til hele landet efter udviklingsprojektets afslutning.

Også Arla støtter projektet. For, Maja Møller, der er CSR-ansvarlig hos Arla, har det været vigtigt ”at vi får mere viden om, hvad der motiverer de unge til at lave mad samtidig med at vi kan give dem nogle redskaber, så de nemt selv kan komme i gang med at lave mad”.

Om ”Madklub på Kollegiet”

Madklub på Kollegiet blev – i regi af Måltidspartnerskabet – påbegyndt i 2016 og har omfattet 15 kollegiekøkkener fordelt på fire storkøbenhavnske kollegier. Som led i projektet blev der med hjælp fra Hotel- og Restaurantskolens kokke uddannet en række madlavningsambassadører i deres egne kollegiekøkkener. Derefter har ambassadørerne været værter for fællesspisninger. Projektet har omfattet kollegier, hvor beboerne gerne vil lave mad og spise sammen, men har haft brug for en hjælpende hånd til at komme i gang.

Efter projektafslutningen vil Aalborg Universitet gennemføre en forskningsbaseret evaluering og udarbejde modeller for en national udrulning til inspiration overalt i Danmark, hvor unge i samarbejde med de lokale dagligvarebutikker vil være med til at fremme madlavningslyst, spisefællesskaber og de unges madkultur. Læs mere her.

Oplev den gode stemning

I forbindelse med projektet, er der blevet lavet to videopræsentationer fra et kollegie: Klik her for den ultra-korte og skarpe version og her for den korte og forklarende version.

Kontakt

Aalborg Universitet: Boris Andersen, projektleder Madklub på Kollegiet: 2013 1315, mail: boa@learning.aau.dk
REMA 1000: Help PR & Kommunikation. Morten Laasholdt, 3117 7171, morten@help-pr.dk
Måltidspartnerskabet: Claus Egeris, sekretariatschef: 2877 4100, mail: claus.egeris@maailtidspartnerskabet.dk

Der er lukket for nye kommentarer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet