Tværkulturel Innovation

Med Tværkulturel Innovation samarbejder Måltidspartnerskabet med studerende fra Tværkulturelle Studier for at løse aktuelle problemstillinger på måltidsområdet i Danmark.

Måltidspartnerskabet og Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet har siden 2013 samarbejdet på måltids- og kulturområdet. Det sker i forbindelse med kurset Tværkulturel Innovation. Hvert år stiller Måltidspartnerskabet eller en partner en opgave til et nyt hold studerende, som de arbejder med i et semester, hvor de også introduceres til innovative arbejdsprocesser. De studerende arbejder til dagligt med kritisk kulturanalyse og bruger i dette fag deres analytiske evner til at arbejde innovativt og løsningsorienteret med en konkret case.

Studerendes viden bliver til nye idéer

Samarbejdet mellem Måltidspartnerskabet og de studerende er fordelagtig for begge partner. De studerende får et indblik i, hvordan deres tværkulturelle kompetencer kan bruges i praksis og giver dem en forsmag på, hvordan de kan skabe værdi for virksomheder, når de er færdiguddannede. Forløbet giver samtidig Måltidspartnerskabet en unik mulighed for at udfordre og udvikle egne projekter ved at lade de studerende arbejde med dem ud fra en tilgang, der udfordre kulturelle “sandheder” og har øje for forandringsskabende processer. Som resultat af forløbet får Måltidspartnerskabet konkrete idéer og løsningsforslag til indsatser, der kan gøre det nemt at spise sundere og samtidg mindske ulighed i sundhed

Siden 2013 har de studerende på Tværkulturelle Studier arbejdet med:

Danskernes madvaner ude og hjemme (2013)

Nøglehulsmærket (2014)

Måltidsfællesskaber (2015)

Måltidskompetencer (2016)

I 2017 har de studerende arbejdet med portionsstørrelse. Læs mere om projektet her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet