Aktuelt

23. marts 2018

Danskernes sundhed, overvægt og forebyggelse

Særligt ét emne har fyldt meget i mediernes historier på måltids- og sundhedsområdet den seneste tid: overvægt. Få et overblik over noget af det, der er blevet skrevet + et par andre historier på området.

23. marts 2018

Ret Portion

Videnskabelige studier viser en klar sammenhæng mellem for store portioner og et større indtag af energi, der kan føre til udvikling af overvægt og fedme. På symposiet Ret Portion kom en række eksperter med bud på, hvad vi kan gøre ved denne udvikling.

9. marts 2018

Detox sundhedsdebatten

Måltidspartnerskabets formandsskab har skrevet en kronik om hvorfor det er vigtigt med kritisk tænkning. Udfordringen er, at myter, advarsler og lovprisninger om fødevarer florerer i stor stil, og det gør det svært at finde ud af, hvad man skal tro.

31. januar 2018

Grøntsager, velvære og kostråd

Den første måned i 2018 har budt på mange interessante måltidshistorier. Vi har her udvalgt nogle af dem, som man har kunne læse i medierne.

22. december 2017

Sprød svær, convenience og mere grønt

Vi har holdt øje med mediernes måltids- og sundhedshistorier og bringer her et udvalg af nyheder, som man har kunne læse i den sidste måned af 2017.

Julehilsen
19. december 2017

Glædelig jul

Juleferien nærmer sig, og vi vil fra sekretariatet benytte lejligheden til at ønske alle en rigtig glædelig jul og godt nytår.

29. november 2017

Grøntsagers styrker og svagheder

I indsatsen for at få danskerne til at spise flere grøntsager, har vi tegnet signalement af 37 grøntsager og fundet deres styrker og svagheder, muligheder og trusler.

24. november 2017

Kostråd, underernæring og rugbrød

Vi har kigget tilbage på den seneste tids måltidsnyheder og bringer her et udsnit af, hvad pressen har beskæftiget sig med.

15. november 2017

Hvordan ved du det?

Det spørgsmål bør man stille sig selv og andre, når det kommer til viden om mad og sundhed. Det var én af pointerne som sundhedsdebattør Morten Elsøe kom med til partnerskabsmødet 6. nov., der også bød på diskussion om madoverbevisninger.

3. november 2017

40 mio. til bedre og sundere mad- og måltidsvaner

Et nynedsat advisory board skal rådgive regeringen om, hvordan danskernes mad-, måltidsvaner og sundhed kan forbedres.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet