Spis fisk

13. september 2017

De danske farvande er fyldt med lækre spisefisk, og nu skal en ny kampagne få danskerne til at sætte sæsonens fisk på bordet. Fiskebranchen inviterer i den forbindelse til Fiskens Dag lørdag den 16. september.

Spis fisk i sæson

Et af de 10 kostråd går ud på at spise mere fisk. I alt skal vi gerne nå op på 350 gram fisk om ugen. Det er dog langt fra alle, der får spist fisk i de mængder, og en ny kampagner vil derfor få danskerne til at spise mere fisk. Men ikke hvilken som helst fisk. Danmark er omgivet af hav og deri svømmer mange gode spisefisk. Det er netop disse fisk, som kampagnen Spis fisk i sæson, vil have os til at spise.

Flere sæsonfisk i supermarkederne

Hele 71 % af forbrugerne handler fisk i supermarkeder og discountbutikker. Over halvdelen af de adspurgte synes, at udvalget her er for lille, og mere end 40 % mangler inspiration til tilberedning af fisken. Flere supermarkedskæder vil gerne imødekomme kampagnens ønske og øger derfor udbuddet af fisk i sæson med tilhørende opskrifter. Det glæder Fiskebranchens kampagneleder Lone Marie Eriksen, at kæderne er åbne for et bredere udvalg af danske fisk, herunder flere lækre torskefisk.

”Fiskebranchen kører løbende initiativer for at sætte fokus på det brede udvalg af danskfanget fisk. På lørdag [16. september] afholder vi Fiskens Dag på Rådhuspladsen i København. Fiskeriminister Karen Ellemann åbner Fiskens Dag kl. 10.00. Her vil der være gratis smagsprøver på danskfanget fisk, madskoler for børn, fiskeauktioner, fiskere fra Thorsminde, Hanstholm og Skagen, musik med Thyborøndrengene The Grandfætters mv.” fortæller Lone Marie Eriksen.

Kampagnen gennemføres af Fiskebranchen med støtte fra Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og Miljø- og Fødevareministeriet.

Læs mere om kampagnen her og Fiskens Dag her.

Der er lukket for nye kommentarer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet