Projekt

Sundere kantiner

Sundere Kantiner er et nyt projekt fra Måltidspartnerskabet, der vil gøre det nemt for elever på landets erhvervsskoler at spise sundt i deres kantiner. I samarbejde med Aalborg Universitet udvikles et nudgingtiltag, der skal gøre de sunde måltider endnu mere tilgængelige.

Afsluttet projekt

I 2014 medvirkede Måltidspartnerskabet, under projektledelse af Hjerteforeningen, til at 35 kantiner på landets erhvervsskoler blev nøglehulscertificerede. Nøglehullet sikrer tilgængeligheden af sund mad og gør det nemt at vælge sundere måltider når man er i skole. Kantiner på erhvervsskoler sælger ofte både morgenmad, frokost samt mellemmåltider, og det vil dermed være en væsentlig del af elevernes kost som potentielt påvirkes i en sundere retning.

I projektet Sundere Kantiner arbejder vi videre med at gøre det nemt at spise sundere måltider i de nøglehulscertificerede kantiner. Projektet vil dels udvikle og udbrede et nudgingkoncept, som puffer eleverne til at foretage de sunde valg, som nu er blevet gjort tilgængelige i 35 kantiner. Der er tale om et tilbud til kantinerne og derfor op til de enkelte kantiner om de er med i dette projekt. Samtidig vil projektet Sundere Kantiner tilbyde yderligere 20 kantiner på erhvervsskolerne at blive nøglehulscertificerede i samarbejde med partnerskabet.

Nudgingkonceptet udvikles på baggrund af eksisterende viden om og erfaringer med nudging i kantiner på erhvervsskoler. Hjerteforeningen, som varetager projektledelsen, har erfaringer med nudging på erhvervsskolen i Holstebro. Dette nudgingtiltag blev udviklet i samarbejde med Aalborg Universitet v. Professor Bent Egbjerg og hans specialestuderende Trine Heilmann.

Hjerteforeningens kostfaglige projektleder, som også var projektleder i samarbejdet om at certificere 35 kantiner i 2014, vil opsøge kantiner og hjælpe dem med at implementere nudgingkonceptet.

Nye kantiner kan blive nøglehulscertificerede gennem et opsøgende arbejde. Hjerteforeningens projektleder opsøger kantiner og skoleledelser og aftaler certificering. Hjerteforeningen og Fødevarestyrelsen hjælper kantinerne igennem certificeringsprocessen og bistår med rådgivning efter behov.

Initiativet gennemføres i samarbejde mellem Hjerteforeningen, Måltidspartnerskabets sekretariat, Horesta, Landbrug & Fødevarer, FOA, Sekretariatet for Nøglehul på spisesteder FVST og Kost og ernæringsforbundet.

Fakta

Tidsplan

Januar, 2015 - december, 2015

Partnere

Hjerteforeningen (projektejer)
Fødevarestyrelsen
FOA
Kost- og Ernæringsforbundet
Landbrug & Fødevarer

Financiering

Samlet budget 540 tDKK

I samarbejde med

Aalborg Universiet

Kontakt

Ida Enghave
Hjerteforeningen
ienghave@hjerteforeningen.dk
telefon 33 67 00 20

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet