Projekt

Ret portion

Ret portion-projektet vil informere danskerne om at spise og drikke de rette mængder. Gennem et fælles budskab skal det gøres nemt for forbruger at få en sund og balanceret kost.

Portionsstørrelser er vokset signifikant over de sidste 50 år. Videnskabelige studier viser en klar sammenhæng mellem for store portioner og øget energiindtag, som kan føre til udvikling af overvægt og fedme. ’Ret portion’ projektet arbejder for at informere den enkelte og familier om at spise og drikke de rette mængder med den rette frekvens og sammensætning for at sikre en sund og balanceret kost. Målet med projektet er at få et fælles enkelt budskab fra industri, myndigheder, ernæringseksperter og andre interessenter der gør det nemt for forbrugerne.

Fakta

Tidsplan

Maj, 2017 - juni, 2018

Partnere

Nestlé (projektejer)
Arla Foods
Coop
De Samvirkende Købmænd
DI Fødevarer
Foreningen af Kliniske Diætister
Fødevarestyrelsen
Hjerteforeningen
Komiteen for Sundhedsoplysning
Kost- og Ernæringsforbundet
Landbrug & Fødevarer
Professionshøjskolen Metropol
Aalborg Universitet
Aarhus Universitet, MAPP Centre

Financiering

Projektet er under udvikling

Kontakt

Jette Krarup (Nestlé)
e-mail: jette.krarup@dk.nestle.com, telefon: 23 21 23 34

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet