Projekt

Sammen om maden – Maddag 2017

Maddag 2017 hylder igen det fælles måltid. Daginstitutioner landet over opfordres til at deltage i begivenheden og være med til give børnene maddannelse.

På Maddagen den 13. september 2017 fejrer børn, forældre, pædagogisk- og køkkenfagligt personale det fælles måltid. I år er der sat fokus på at være sammen om maden. Formålet er at sætte fokus på maddannelse og det velsmagende, sundhedsfremmende, fælles måltid i daginstitutioner. Maddagen er et tilbud til alle landets daginstitutioner med madordninger.

Børn starter de gode madvaner allerede i vuggestuen, og voksne er rollemodeller, uanset om det er i hjemmet, i daginstitutionen eller andre steder. Børn, der deltager aktivt i madlavningen, oparbejder større nysgerrighed og interesse for råvarerne. Måltidet kan hermed også blive et sjovt indslag i hverdagen sammen med børnene.

Maddag 2017 følger op på foregående maddage i daginstitutionerne i 2014, 2015 og 2016. Til dagen udvikles en plantebaseret ret med mulighed for tillæg af animalsk protein, som institutioner landet over kan lave og servere. Det identiske måltid har til hensigt at understrege, at det fælles måltid påvirker den sociale interaktion børn og voksne imellem. Det fælles måltid understøtter barnets maddannelse og evne til at træffe sundere valg i fremtiden. Maddag 2017 er således i tråd med Måltidspartnerskabets arbejde for at højne mad- og måltidskompetencerne for madprofessionelle og den næste generation borgere.

Til Maddag 2017 udarbejdes et materiale, der skal inspirere det kost- og pædagogfaglige personale samt forældre til at sætte fokus på råvarer, kulinarisk kvalitet og måltider sammen med børnene. Materialet til institutionerne vil også indeholde et pressekit, som gør det muligt for institutionen at kontakte den lokale presse for omtale af maddagen.

Hver institution kan gøre så meget ud af Maddag 2017, som der er lyst til og stemning for. Det udarbejdede materiale vil rumme en masse ideer til aktiviteter og en opskrift på et velsmagende og sundt fælles hverdagsmåltid.

Fakta

Tidsplan

April, 2017 - oktober, 2017

Partnere

Kost- og Ernæringsforbundet samt FOA (projektejere)
Landbrug & Fødevarer
University College Lillebælt
Aalborg Universitet

Financiering

85.000 kr

I samarbejde med

BUPL
FOLA

Kontakt

Karina K. Andersen (projektleder)
Kost & Ernæringsforbundet,
e-mail kka@kost.dk, Telefon 31 63 66 10

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet