Projekt

Maddag 2016

Maddag 2016 findes sted den 14. september i 400 af landets daginstitutioner. Maddag er en årlig event der arrangeres af FOA og Kost & Ernæringsforbundet i regi af Måltidspartnerskabet. Omdrejningspunktet er det velsmagende og sunde måltid, hvor børn vil blive introduceret til maddannelse på en sjov, aktiv og interessant måde.

Afsluttet projekt

På Maddagen den 14. september fejre børn, forældre, pædagogisk- og køkkenfagligt personale det fælles måltid. I år er der sat fokus på børnenes maddannelse. Madordningen i daginstitutionen bidrager til børns sundhed, trivsel og det fællesskab, børn indgår i.

Når børnene er samlet om bordet for at spise, så er det ikke kun et spørgsmål om at blive mæt. Det fælles måltid er med til at give børnene maddannelse, ligesom det fælles måltid fremmer ligheden i sundhed.

Børn starter de gode madvaner allerede i vuggestuen, og de voksne er rollemodeller, uanset om det er i hjemmet, i daginstitutionen eller andre steder. Børn, der deltager aktivt i madlavningen, oparbejder større nysgerrighed og interesse for råvarerne. Måltidet kan hermed også blive et sjovt indslag i hverdagen sammen med børnene.

Maddag 2016 har til formål at sætte fokus på maddannelse og det fælles måltid i daginstitutioner, og følger op på foregående maddage i daginstitutionerne i 2014 og 2015.

Der opfordres til, at det er et identisk frokost måltid, der serveres i alle de deltagende institutioner. Det har til hensigt at understrege, at det er det fælles måltid, der påvirker den sociale interaktion børn og voksne imellem. Det er det fælles måltid, der understøtter barnets maddannelse og evne til at træffe sundere valg i fremtiden.

Det til maddagen udarbejdede materiale skal inspirere det kost- og pædagogfaglige personale samt forældre til at sætte fokus på råvarer, kulinarisk  og måltider sammen med børnene.

Hver institution kan gøre så meget ud af Maddag 2016, som der er lyst og stemning for. Det udarbejdede materiale vil rumme en masse ideer til aktiviteter og en opskrift på et velsmagende, sundt, fælles hverdagsmåltid. Institutionernes køkkenfaglige medarbejdere spiller en

 

 

Fakta

Tidsplan

Juni, 2016 - oktober, 2016

Partnere

Kost & Ernæringsforbundet og
FOA – Fag og Arbejde ( er projektejere)
Landbrug & Fødevarer
University College Lillebælt
Aalborg Universitet, København

 

Financiering

Projektets samlede budet er 90.000 DKK

I samarbejde med

BUPL
FOLA – Forældrenes Landsforening

Kontakt

Karina K. Andersen (projektleder)
Kost & Ernæringsforbundet,
Telefon 31 63 66 10, e-mail kka@kost.dk

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet