Projekt

Nudging i detailbutikker og spisesteder

Projektet Nudging i detailbutikker og spisesteder skal give et overblik, hvad angår viden om nudging til fremme af sunde måltider, og viden om nyligt igangsatte initiativer indenfor nudging i Danmark. På den baggrund udvikles et eller flere projekter om nudging og sundere måltider.

Afsluttet projekt

I  Måltidspartnerskabets vision og strategi 2012-2015 vil partnerskabet identificere og udvikle strukturelle tiltag og måltidspolitikker, der fremmer det sundere valg (pkt. 3). Nudging kan være et af elementerne, der kan fremme danskernes valg af sundere mad og måltider, endda på det ubevidste plan.

Der er behov for at få et overblik over ”state of the art”, hvad angår viden om nudging til fremme af sunde måltider, og viden om nyligt igangsatte forskningsprojekter, og derefter at udvikle et/flere udviklingsprojekter, der kan bygge oven på den eksisterende viden.

Koncept

Fase 1: Fødevarestyrelsen er i samarbejde med Aarhus Universitet/MAPP i gang med en undersøgelse der skal skaffe overblik over ”state of the art” og igangværende forsknings-/udviklings-/implementeringsprojekter med relation til nudging.

Fase 2: På baggrund af resultaterne fra fase 1, udvikles der et eller flere initiativer.

Der er flere muligheder for financiering: Fuld egenfinansiering, ansøgning i fonde og/eller forskningsprogrammer.

 

 

Fakta

Tidsplan

April, 2013 - august, 2013

Partnere

Coop (Projektejer)

DMRI, DSK, Fødevarestyrelsen, Landbrug & Fødevarer, Hjerteforeningen

Financiering

Projektet er under udvikling

Kontakt

Joan Preisler, Coop, joan.preisler@coop.dk ,
telefon 30 91 92 43

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet