Appetit på Måltidet

Appetit på Måltidet

Appetit på Måltidet er et 2-årigt projekt om udvikling af et nyt inspirationsmateriale til landets kommuner om rehabiliterende indsatser i forhold til hjemmeboende ældres mad og måltider.

Se projektet
Sammen om maden

Sammen om maden – Maddag 2017

Maddag 2017 hylder igen det fælles måltid. Daginstitutioner landet over opfordres til at deltage i begivenheden og være med til give børnene maddannelse

Se projektet
Forum for Måltids- og Sundhedskommunikation

Forum for Måltids- og Sundhedskommunikation

I Forum for Måltids- og Sundhedskommunikation arbejdes der for at styrke kommunikationen om mad, måltider og sundhed. Forummets deltagere videndeler erfaringer med kommunikation til børn, unge og deres professionelle voksne.

Se projektet
Ret portion

Ret portion

Ret portion-projektet vil informere danskerne om at spise og drikke de rette mængder. Gennem et fælles budskab skal det gøres nemt for forbruger at få en sund og balanceret kost.

Se projektet
Nordisk seminar om ældres sundhed

Nordisk seminar om ældres sundhed

Med seminaret, A Nordic Prevention Seminar on Elderly Nutrition, skal viden og erfaringer om ældres sundhed i nordiske lande samles og diskuteres. Der fokuseres særligt på, hvordan 65+ borgere kan holde sig sunde gennem måltider og ernæring. .

Se projektet
Madleg og madpakker i Sønderborg

Madleg og madpakker i Sønderborg

Pilotprojektet Madleg – madpakker, mad- og måltidspolitik skal give indsigt i, hvordan madpakker kan bruges til at skabe madmod og madglæde hos børnehavebørn.

Se projektet
Markedsanalyse af forbrug af danske grøntsager

Markedsanalyse af forbrug af danske grøntsager

Hvordan er forbrugernes brug af og holdning til frugt og grønt? Det skal kortlægges med en markedsundersøgelse, hvor målet er at få indsigt i, hvad der skal til for at forøge salget af grøntsager og frugt i supermarkederne.

Se projektet
Maddannelse i køkkenet i Vejle

Maddannelse i køkkenet i Vejle

Nyt pilotprojekt skal være med til at udvikle et nyt kursus for daginstitutionernes køkkenfaglige personale. Ved at videreuddanne de køkkenfaglige medarbejdere skabes der bedre forudsætninger for at børn udvikler madmod og madglæde.

Se projektet
Måltidsmærket mad på erhvervsuddannelser

Måltidsmærket mad på erhvervsuddannelser

Projekt Måltidsmærket mad på erhvervsskoler gør det nemmere for elever på uddannelsesinstitutioner at spise sundere. Ved at implementere Måltidsmærket skal sundere måltider og mellemmåltider gøres mere tilgængelige og måltidsfællesskabet styrkes.

Se projektet
Mad Afsluttet projekt

Mad & Leg

Temamøderne vil bidrage til bred eksponering af inspirationshæftet Madleg, forståelsen for de officielle ernæringsanbefalinger og potentielt videre formidling af, hvordan dagtilbuddene i praksis kan arbejde med børnenes maddannelse og spisning.

Se projektet
Flere sunde måltider Afsluttet projekt

Flere sunde måltider

Måltidspartnerskabet har de seneste år igangsat og gennemført 3 succesfulde interventionsprojekter på landets erhvervsskoler bl.a. med omstilling af over 60 kantiner, der er blevet nøglehulscertificeret. Med projektet Flere sunde måltider tilbydes de certificerede kantiner hjælp til at øge deres udbud af sunde måltider, få ny inspiration og efteruddannelse af medarbejdere.

Se projektet
Tværkulturel Innovation 2016 Afsluttet projekt

Tværkulturel Innovation 2016

Københavns Universiet – ToRS udbyder for fjerde gang kurset Kulturel Innovation i samarbejde med Måltidspartnerskabet. Kursets studerende udvikler i 2016 konkrete løsningsforslag til, hvordan unges mad og måltidskompetencer kan øges og omsættes til hverdagspraksis

Se projektet
Nudging til mere grønt i Rema1000 Afsluttet projekt

Nudging til mere grønt i Rema1000

En række partnere i Måltidspartnerskabet viste i 2015, at nudging kan fremme salget af frugt og grønt med over 20 procent i dagligvarehandlen. Nu gentages forsøget i stor skale hos Rema1000

Se projektet
Maddag 2016 Afsluttet projekt

Maddag 2016

Maddag 2016 findes sted den 14. september i 400 af landets daginstitutioner. Maddag er en årlig event der arrangeres af FOA og Kost & Ernæringsforbundet i regi af Måltidspartnerskabet. Omdrejningspunktet er det velsmagende og sunde måltid, hvor børn vil blive introduceret til maddannelse på en sjov, aktiv og interessant måde.

Se projektet
Madklub på kollegiet

Madklub på kollegiet

Hotel- og Restaurantskolen, tre kollegier og REMA-butikker i Storkøbenhavn og Aalborg Universitet samarbejder i dette projekt om at uddanne ”madlavnings- ambassadører” og gennemføre fællesspisninger på kollegier. Formålet er at øge tilberedningskompetencer og fællesspisning blandt unge.

Se projektet
Kitch

Kitch’n’Cool

Børnehjælpsdagen og en række andre organisationer samarbejder i regi af Måltidspartnerskabet om at skabe et unikt tilbud for anbragte unge i alderen 15-22 år. Initiativet hedder Kitch’n’Cool. Det skal øge de unges praktiske viden om sunde måltider og madlavning gennem hands on erfaringer fra køkken-workshops.

Se projektet
Sundere erhvervsskoler

Sundere erhvervsskoler

Projektet Sundhed på erhvervsskoler har med stor succes bragt fokus på sundhed ind på erhvervsskolerne, bl.a. ved at nøglehulscertificere skolernes kantiner. Nu følges succesen op med projektet Sundere erhvervsskoler, hvor fokus ligger på kurser til køkkenpersonale og vejledningsforløb for skolernes elever.

Se projektet
Maddag 2015 Afsluttet projekt

Maddag 2015

Maddag er en landsdækkende event, der arrangeres af FOA og Kost- og Ernæringsforbundet i regi af Måltidspartnerskabet. Maddag sætter fokus på det velsmagende og sunde måltid i daginstitutioner og opfordrer til at tilberede en frokost, så børn i daginstitutioner den 9. september 2015 får serveret et identisk fælles måltid.

Se projektet
Måltidsfællesskaber Afsluttet projekt

Måltidsfællesskaber

Hvorfor spiser vi sammen? Hvordan organiseres måltider i en social situation? Hvilke egenskaber har et måltid som social praksis? Hvordan kan måltider skabe fællesskaber? Og hvad betyder måltidsfællesskaber for menneskers madpraksis og madvaner?

Se projektet
Kampagne årshjulet

Kampagne årshjulet

Detailhandlens parter, producenter, foodservice markedet, NGO’er og Måltidspartnerskabets egne partnere ønsker sig et overblik over relevante forbrugerrettede kampagner for fødevare- og bæredygtige produkter i Danmark.

Se projektet
Måltidstænketanken Afsluttet projekt

Måltidstænketanken

Måltidspartnerskabet deltager i Fødevareministerens Måltidstænketank og vil sammen med en række eksperter, meningsdannere og interessenter formulere måltidsråd, der skal styrke madkulturen i Danmark.

Se projektet
Sundere kantiner Afsluttet projekt

Sundere kantiner

Sundere Kantiner er et nyt projekt fra Måltidspartnerskabet, der vil gøre det nemt for elever på landets erhvervsskoler at spise sundt i deres kantiner. I samarbejde med Aalborg Universitet udvikles et nudgingtiltag, der skal gøre de sunde måltider endnu mere tilgængelige.

Se projektet
Nordiske mænds sundhed Afsluttet projekt

Nordiske mænds sundhed

Måltidspartnerskabet arrangerer i samarbejde med Nordisk Ministerråds Arbejdsgruppe for Ernæring, Mad og Toksikologi en workshop om nordiske mænds måltidsvaner og sundhed i juni 2015.

Se projektet
Et kærligt grønt skub Afsluttet projekt

Et kærligt grønt skub

I projektet ”Et kærligt grønt skub” afprøver Måltidspartnerskabet , hvordan dagligvarehandlen kan nudge forbrugere til at vælge mere frugt og grønt når de køber ind i dagligvarehandlen med forventning om, at der vil blive spist flere grøntsager med en generel forbedring af folkesunden som følge.

Se projektet
Kommunikation af kostråd som måltider Afsluttet projekt

Kommunikation af kostråd som måltider

Projektet “Kommunikation af kostråd som måltider” skal bidrage til at omsætte de evidens-baserede retningslinjer for en sund kost til rigtig mad og måltider, som giver flere danskere lyst til at spise sundere samtidigt med, at det skal være nemmere.

Se projektet
Sundhedsanprisninger som forbrugerinformation Afsluttet projekt

Sundhedsanprisninger som forbrugerinformation

Projektet om sundhedsanprisninger som forbrugerinformation tager udgangspunkt i en række cases, hvor sundhedsanprisninger der kan støtte op om evidensgrundlaget for de nye kostråd afprøves i praksis. Projektets resultater er viden om, hvorvidt og i givet fald hvordan sundhedsanprisninger på udvalgte basisprodukter kan bidrage til, at danskerne får nemt ved og lyst til at spise sundere.

Se projektet
Mad- og måltider i daginstitutioner Afsluttet projekt

Mad- og måltider i daginstitutioner

Målet er via en professionalisering af personalet i daginstitutionerne at fremme børns madmod og madglæde for derved at bidrage positivt til udviklingen af børnenes mad og måltidsvaner.

Se projektet
Sundhed på erhvervsskoler Afsluttet projekt

Sundhed på erhvervsskoler

Elever på erhvervsskoler er unge voksne, der er tæt på at flytte hjemmefra og dermed have det fulde ansvar for deres liv. Nøglehulcertificering af kantiner på erhvervsskoler vil øge tilgængeligheden af sund mad for skolernes elever, og bidrager dermed til at gøre det nemt at spise sundere og kan give eleverne lyst til at tage sundere måltidsvaner med ind i voksenlivet.

Se projektet
Fiberpølse som business case Afsluttet projekt

Fiberpølse som business case

Ved at tilbyde en sundere variant af et fastfoodprodukt – i denne case pølser – er målet at stimulere det sundere valg hos en bred gruppe af forbrugere, også dem, der ikke altid tænker sundhed først.

Se projektet
Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse Afsluttet projekt

Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse

Hvor indtages dagens måltider og til hvilke måltider indtages mindre sunde fødevarer? Denne undersøgelse giver en indsigt i kortuddannede danske voksnes måltidskultur.

Se projektet
Maddannelse på SFO´ers pædagogiske dagsordener Afsluttet projekt

Maddannelse på SFO´ers pædagogiske dagsordener

Hvordan kan SFO og klubber sætte mellemmåltider på dagsordnen, så børnene får sundere og velsmagende mellemmåltider? Nyt projekt skal inspirere til at tænke mad og måltider sammen med det generelle pædagogiske dannelsesarbejde, så det i højre grad giver mening for det pædagogiske personale i SFO at arbejde med mad og måltider.

Se projektet
Sociale forskelle i børn og voksnes kostvaner Afsluttet projekt

Sociale forskelle i børn og voksnes kostvaner

Tidligere analyser af danske data viser, at grupper med kort uddannelse i mindre udstrækning spiser efter de officielle kostanbefalinger, og har højere risiko for overvægt. Dette initiativ undersøger, hvorvidt der stadig eksisterer denne ulighed i kostvaner.

Se projektet
Tværkulturel Innovation Afsluttet projekt

Tværkulturel Innovation

Måltidspartnerskabet og Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universiet vil udvikle en række samarbejder på måltids- og kulturområdet. Samarbejdet bidrager til Måltidspartnerskabets vidensgrundlag, og indgår i prioritering og udvikling af nye initiativer i arbejdet for at gøre det nemt at spise sundere.

Se projektet
Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner Afsluttet projekt

Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner

Hvor sundt spiser danskerne, og hvor sundt tror vi selv vi spiser? Disse spørgsmål besvares i undersøgelsen, og der søges en forklaring på forskelle i opfattele af egne vaner og hvad vi faktisk spiser.

Se projektet
Børn og unges måltidsvaner i Danmark Afsluttet projekt

Børn og unges måltidsvaner i Danmark

Hvad spiser danske børn og unge, hvor og hvornår indtages måltiderne? Undersøgelsen af Børn og unges måltidsvaner i Danmark giver et detaljeret indblik i børn og unges måltidskultur.

Se projektet
Sundere indkøbsmuligheder Afsluttet projekt

Sundere indkøbsmuligheder

Der har i adskillige år været arbejdet med, hvordan forbrugeren kan påvirkes og hjælpes til at træffe et sundere valg i indkøbssituationen. Måltidspartnerskabets projekt “Sundere indkøbsmuligheder i dagligvarehandlen” skal kortlægge muligheder og barrierer for, hvordan detailhandlen kommer videre i deres arbejde med god kundeservice og initiativer for sundere måltider.

Se projektet
Nøglehuller på mellemmåltider Afsluttet projekt

Nøglehuller på mellemmåltider

For at kunne bruge Nøglehulsmærket på de ikke-færdigpakkede fødevarer kræves en ændring i bekendtgørelsen om anvendelsen af Nøglehulsmærket. Formålet med projektet Nøglehuller på mellemmåltider er at afdække, hvilken type af præfabrikerede ikke-færdigpakkede fødevarer, der kan omfattes af en kommende udvidelse af ordningen samt den praktiske håndtering heraf.

Se projektet
Nudging i detailbutikker og spisesteder Afsluttet projekt

Nudging i detailbutikker og spisesteder

Projektet Nudging i detailbutikker og spisesteder skal give et overblik, hvad angår viden om nudging til fremme af sunde måltider, og viden om nyligt igangsatte initiativer indenfor nudging i Danmark. På den baggrund udvikles et eller flere projekter om nudging og sundere måltider.

Se projektet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet