Dansk Selskab for Mad og Læring

I Dansk Selskab for Mad og Læring mødes forskere, organisationer, praktikere og studerende på tværs af videnskabelige tilgange og arbejdsområder. Ca. 4 gange om året sætter vi fokus på et emne, hvor mad og læring spiller en central rolle.

I regi af Måltidspartnerskabet finder du Dansk Selskab for Mad og Læring. Selskabet afholder årligt ca. fire halvdags seminarer, der behandler forskellige tematikker relateret til mad og læring. Ved seminarerne er der faglige oplæg, diskussion og networking. I selskabet kan forskere, studerende, organisationer og praktikere motivere og udfordre hinandens arbejde og forskning og i fællesskab byde ind med, hvordan mad og læring kan bruges på forskellige arenaer.

Selskabet gik tidligere under navnet Netværk til fremme for Mad, Måltider, Sundhed og Trivsel, og blev grundlagt som et samarbejde mellem Aalborg Universitet, Professionshøjskolen Metropol og VIA. I 2017 kom netværket ind under Måltidspartnerskabet.

              
Kommende arrangementer

Hold øje med selskabets kommende arrangementer i vores kalender.

Næste møde afholdes 15. marts 2018, som en del af Måltidspartnerskabets partnerskabsmøde. Temaet for dagen blive innovation og entreprenørskab på måltids- og sundhedsområdet. Læs programmet her.

Tidligere arrangementer

Den 20. februar 2018 hos Kost & Ernæringsforbundet, hvor temaet var mad og måltider på bosteder/døgntilbud. Her hørte vi om, hvordan institutioner aktivt kan arbejde med mad og læring for at forbedre beboernes trivsel og hverdagsmestring. Læs opsamling fra mødet her.

I november 2017 afholdte vi det første møde under de nye rammer. Dagens tema var madkundskab i folkeskolen. Her gav Helle Brønnum Carlsen, lektor i madkundskab, Christian Stenbak Larsen, lektor i Global Nutrition and Health, og Rasmus Dalgsgaard og Georgie Maria Salanson Børsting fra Madkulturen, deres bud på potentialer og udfordringer i forhold til madkundskab og madlæring. Se programmet her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Partnere i Måltidspartnerskabet